Ciastka całuski, nie dość, że łatwe w przygotowaniu to jeszcze potrzebujemy do nich zaledwie kilka składników.
Pyszne, pachnące, chrupiące ciasteczka. U mnie znikają ze stołu w mgnieniu oka... :)
Przepis:
Składniki:
- 2 szklanki mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 cukier wanilinowy
 - 2 łyżki cukru pudru
 - 200 g twarogu półtłustego
 - 200 g masła
 - 1 jajko
 
- 3 średniej wielkości jabłka
 - cukier puder
 
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy w misce.
Jabłka obieramy i kroimy na małe ćwiarteczki.
Ciasto rozwałkowujemy na dość cienkie placki i wycinamy kółka przy użyciu szklanki.
Na środek kółka kładziemy ćwiartkę jabłka, składamy na pół i delikatnie zlepiamy same końcówki:
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy, przez ok. 25 minut, aż ciasteczka będą rumiane.
Przestudzone posypujemy cukrem pudrem!
Gotoweee!
Smacznegooo! :)









Pieczemy przez 25 min... W ilu stopniach?
OdpowiedzUsuńAz beda rumiane
OdpowiedzUsuń