Ciastka Całuski

 


Ciastka całuski, nie dość, że łatwe w przygotowaniu to jeszcze potrzebujemy do nich zaledwie kilka składników.

Pyszne, pachnące, chrupiące ciasteczka. U mnie znikają ze stołu w mgnieniu oka... :)

Przepis:

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 200 g masła
  • 1 jajko
Dodatkowo:
  • 3 średniej wielkości jabłka
  • cukier puder
Sposób przygotowania:

 Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy w misce.


Jabłka obieramy i kroimy na małe ćwiarteczki.


Ciasto rozwałkowujemy na dość cienkie placki i wycinamy kółka przy użyciu szklanki.


Na środek kółka kładziemy ćwiartkę jabłka, składamy na pół i delikatnie zlepiamy same końcówki:


Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy, przez ok. 25 minut, aż ciasteczka będą rumiane.




Przestudzone posypujemy cukrem pudrem!

Gotoweee!


Smacznegooo! :)

Komentarze

Prześlij komentarz