Ruloniki z szynki to idealna przystawka na stół Wielkanocny. Szynka wypełniona farszem twarogowo- chrzanowym z dodatkiem szczypiorku, przypraw i papryki. Ruloniki świetnie się sprawdzają nie tylko na stole świątecznym, ale także na różnego rodzaju imprezach... 
Przepis:
- szynka w plastrach ( u mnie akurat polędwica wieprzowa)
 - twaróg tłusty
 - chrzan śmietankowy
 - sól, pieprz, majeranek do smaku
 - szczypiorek
 - papryka
 - krótkie wykałaczki
 
Do miski przekładamy twaróg i dobrze rozgniatamy go widelcem. Do twarogu dodajemy chrzan oraz przyprawy. Szczypiorek drobno kroimy, a paprykę również w drobną kostkę. Wszystkie składniki dobrze ze sobą łączymy. Powinna powstać jednolita masa.
Na szynkę nakładamy 2 łyżeczki naszego farszu i zawijamy w rulonik, spinając wykałaczką.
Gotoweee!
Smacznegooo! :)




Komentarze
Prześlij komentarz