Ruloniki z szynki

 


 Ruloniki z szynki to idealna przystawka na stół Wielkanocny. Szynka wypełniona farszem twarogowo- chrzanowym z dodatkiem szczypiorku, przypraw i papryki. Ruloniki świetnie się sprawdzają nie tylko na stole świątecznym, ale także na różnego rodzaju imprezach... 

Przepis:

  • szynka w plastrach ( u mnie akurat polędwica wieprzowa)
  • twaróg tłusty
  • chrzan śmietankowy
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
  • szczypiorek
  • papryka
  • krótkie wykałaczki
Sposób przygotowania:

 Do miski przekładamy twaróg i dobrze rozgniatamy go widelcem. Do twarogu dodajemy chrzan oraz przyprawy. Szczypiorek drobno kroimy, a paprykę również w drobną kostkę. Wszystkie składniki dobrze ze sobą łączymy. Powinna powstać jednolita masa.


 Na szynkę nakładamy 2 łyżeczki naszego farszu i zawijamy w rulonik, spinając wykałaczką.





Gotoweee!

Smacznegooo! :)

Komentarze