Ciastka z patelni Dorayaki

 


Ciastka z patelni Dorayaki, nietypowe, a dlaczego? Bo japońskie.

Słodki deser, przekąska, rozpływa się w ustach... :)

Gotowe w 5 minut! :)

Przepis:

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 1 łyżka miodu
  • 40 ml wody
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem czekoladowy do przełożenia ciastek
Sposób przygotowania:

 Jajka wybijamy do miski.



Dodajemy cukier i cukier wanilinowy.



Mieszamy dokładnie rózgą.

Dodajemy miód, mieszamy, następnie wodę i dalej mieszamy.

Przesiewamy przez sitko mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie mieszamy.


Małą chochelką nalewamy niewielkie placki na suchą patelnię i smażymy ok 1 minuty z jednej strony na bardzo małym ogniu.


Gotowe placki przekładamy kremem czekoladowym i gotowe!


Smacznegooo!!!

Komentarze