Ciastka z patelni Dorayaki, nietypowe, a dlaczego? Bo japońskie.
Słodki deser, przekąska, rozpływa się w ustach... :)
Gotowe w 5 minut! :)
Przepis:
Składniki:
- 2 jajka
 - 3 łyżki cukru
 - cukier wanilinowy
 - 1 łyżka miodu
 - 40 ml wody
 - 1 szklanka mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - krem czekoladowy do przełożenia ciastek
 
Jajka wybijamy do miski.
Dodajemy cukier i cukier wanilinowy.
Mieszamy dokładnie rózgą.
Dodajemy miód, mieszamy, następnie wodę i dalej mieszamy.
Przesiewamy przez sitko mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie mieszamy.
Małą chochelką nalewamy niewielkie placki na suchą patelnię i smażymy ok 1 minuty z jednej strony na bardzo małym ogniu.
Gotowe placki przekładamy kremem czekoladowym i gotowe!






Komentarze
Prześlij komentarz