Sernik gotowany

 


Sernik gotowany, szybki, prosty, każdemu się uda!

Pyszny, delikatny w smaku, przekładany herbatnikami :)

Przepis:

Składniki:

  • 1 kg mielonego sera z wiaderka
  • 1 kostka margaryny (250 g)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 budynie wanilinowe
  • polewa czekoladowa
  • płatki migdałowe do posypania ciasta
  • dużaaa paczka herbatników
Sposób przygotowania:

 Blachę wykładamy papierem do pieczenia oraz spód herbatnikami.


Margarynę kroimy w kostkę prosto do mniejszego garnka.



Do margaryny dodajemy ser, cukier, cukier wanilinowy oraz jajka.


W mniejszej miseczce rozmieszamy mleko wraz z budyniami.



Masę z serem stawiamy na małym ogniu, cały czas mieszamy, aż wszystkie składniki się dobrze rozpuszczą, i masa zacznie się gotować.



Gdy masa już się zagotuje, dodajemy budynie rozmieszane w mleku i gotujemy na bardzo, bardzo małym ogniu przez 3 minuty.

Gotową masę jeszcze gorącą wykładamy na herbatniki. ( połowę masy)


Na masę kolejną warstwę herbatników. I na to znowu masę... ( drugą połowę)


Na masę trzecią i już ostatnią warstwę herbatników.

Ciasto polewamy gotową polewą czekoladową, czy też taką polewę możemy przygotować sami, posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Ciasto jest gotowee! :)


Smacznegooo!!! :)

Komentarze