Sernik gotowany, szybki, prosty, każdemu się uda!
Pyszny, delikatny w smaku, przekładany herbatnikami :)
Przepis:
Składniki:
- 1 kg mielonego sera z wiaderka
 - 1 kostka margaryny (250 g)
 - 1 szklanka cukru
 - 1 cukier wanilinowy
 - 4 jajka
 - 1 szklanka mleka
 - 2 budynie wanilinowe
 - polewa czekoladowa
 - płatki migdałowe do posypania ciasta
 - dużaaa paczka herbatników
 
Blachę wykładamy papierem do pieczenia oraz spód herbatnikami.
Margarynę kroimy w kostkę prosto do mniejszego garnka.
Do margaryny dodajemy ser, cukier, cukier wanilinowy oraz jajka.
W mniejszej miseczce rozmieszamy mleko wraz z budyniami.
Masę z serem stawiamy na małym ogniu, cały czas mieszamy, aż wszystkie składniki się dobrze rozpuszczą, i masa zacznie się gotować.
Gdy masa już się zagotuje, dodajemy budynie rozmieszane w mleku i gotujemy na bardzo, bardzo małym ogniu przez 3 minuty.
Gotową masę jeszcze gorącą wykładamy na herbatniki. ( połowę masy)
Na masę kolejną warstwę herbatników. I na to znowu masę... ( drugą połowę)
Na masę trzecią i już ostatnią warstwę herbatników.
Ciasto polewamy gotową polewą czekoladową, czy też taką polewę możemy przygotować sami, posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Ciasto jest gotowee! :)
Smacznegooo!!! :)









Komentarze
Prześlij komentarz