Babeczki orzechowo- karmelowe

 


 Babeczki orzechowo- karmelowe to połączenie orzechów włoskich i ciasteczek karmelowych z kawałkami orzeszków ziemnych, na wierzchu masa krówkowa i orzeszki... Megaaa :)

Przepis:

Składniki:

  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • cukier wanilinowy
  • 1,5 łyżka budyniu krówkowego
  • 1 łyżka miodu
  • 200 ml mleka
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g masła
  • 50 g orzechów włoskich
  • paczka ciasteczek Bonitek z karmelem i orzeszkami ziemnymi
  • pół puszki masy krówkowej
  • orzechy drobno pokrojone, posiekane do posypania.
Sposób przygotowania:

Orzechy włoskie bardzo drobno siekamy.


Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.


Dodajemy budyń, miód oraz mleko.

Miksujemy.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia.



Miksujemy jeszcze.

Dodajemy posiekane orzechy, pokruszone ciasteczka oraz rozpuszczone masło i mieszamy przy użyciu łyżki sylikonowej.


Foremki do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami papierowymi i nakładamy łyżką ciasto.


Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.

I gotoweee!


Smacznegoooo!!!! :)

Komentarze