Babeczki orzechowo- karmelowe to połączenie orzechów włoskich i ciasteczek karmelowych z kawałkami orzeszków ziemnych, na wierzchu masa krówkowa i orzeszki... Megaaa :)
Przepis:
Składniki:
- 2 jajka
 - 50 g cukru
 - cukier wanilinowy
 - 1,5 łyżka budyniu krówkowego
 - 1 łyżka miodu
 - 200 ml mleka
 - 300 g mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 80 g masła
 - 50 g orzechów włoskich
 - paczka ciasteczek Bonitek z karmelem i orzeszkami ziemnymi
 - pół puszki masy krówkowej
 - orzechy drobno pokrojone, posiekane do posypania.
 
Orzechy włoskie bardzo drobno siekamy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy budyń, miód oraz mleko.
Miksujemy.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną wraz z proszkiem do pieczenia.
Miksujemy jeszcze.
Dodajemy posiekane orzechy, pokruszone ciasteczka oraz rozpuszczone masło i mieszamy przy użyciu łyżki sylikonowej.
Foremki do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami papierowymi i nakładamy łyżką ciasto.
Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.
I gotoweee!
Smacznegoooo!!!! :)
Komentarze
Prześlij komentarz