Muffinki orzechowo- cynamonowe z jabłkami

 



   Jesień, jesień zatem herbatki a do herbatki.... Hmmm..

Możeee muffinki orzechowo-cynamonowe z jabłkami?

Uważam, że pasują idealnie! :)

Przepis:

Składniki: 

  • 7 orzechów włoskich
  • 2 jabłka
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 1 szkl mąki
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150 g cukru 
  • 2 łyżki miodu 
Sposób przygotowania:

 Jabłka i orzechy drobno kroimy 



 Masło roztapiamy, wlewamy do masła mleko, dodajemy jajka i roztrzepujemy trzepaczką



  Następnie dodajemy do tego suche składniki.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną, cukier wanilinowy, cynamon , cukier i miód



Dodajemy pokrojone orzechy i jabłka. Wszystko dokładnie mieszamy


Foremki do muffinek smarujemy pędzelkiem odrobiną oleju


 Do foremek nakładamy ciasto



 Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy 20 minut



Gotoweeee!


Smacznego! :)



Komentarze